srijeda, 28. prosinca 2011.

FRANCUSKA ROLADA

Kada za blagdane imamo na stolu
francusku salatu
što nebi
i roladu

Ona je kod mene postala neka vrsta tradicije



biskvit:
4 jaja , 125g šećera, 1 vrećica vanilin šećera, 80 g brašna, 20 g škroba, 40 g kakaa u prahu , 1 ravna žličica praška za pecivo
krema:
3 listića želatine, 1 manja limenka kompota od krušaka, 125 g šećera, 1 kremfix, 400 ml slatkog vrhnja za šlag, 1 vrećica vanilin šećera
preljev:
50 g čokolade za kuhanje, 2 žumanca, 130 g mekog maslaca

1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Pjenasto izmiksajte jaja i 2 žlice vruće vode, dodajte šećer i vanilin šećer. Nakon toga brašno,škrob,kakao i prašak za pecivo. Tijesto izlijte na lim obložen papirom za pečenje i pecite 10-15 min.
2.Biskvit iskrenite na kuhinjsku krpu posutu šećerom pa maknite papir. Pomoću krpe smotajte biskvit i ostavite ga da se ohladi.
3.Želatinu namočite u hladnoj vodi. Kruške ocijedite i sačuvajte sok. Polovicu krušaka nasjeckajte na manje komadiće, a ostatak izmiksajte i u umješajte 50 g šečera. Zagrijte 3 žlice kompota, želatinu zgnječite i mješajući ju otopite u kompotu, umješajte u pire od krušaka i ostavite da se ohladi.
4.Stucite vrhnje za šlag, vanilin šećer i kremfix i zajedno s narezanim kruškama umješajte u pire od krušaka.
Biskvit premažite kremom i stavite u hladnjak na barem 4 sata
5.Čokoladu otopite na pari, žumanjke pjenasto izmiksajte,njima dodajte zagrijanih 75 g šećera s 4 žlice vode i sjedinite, dodajte na čokoladu i prokuhajte koju minutu
ohladite i dodajte u izrađeni maslac. Time premažite roladu

Broj komentara: 15:

  1. Jakoooo dobro!!!!!!!! To se mora probat :)

    OdgovoriIzbriši
  2. HOLA AMIGA !!! QUE BUENISIMA CARA TIENE ESTO!!!!!!!!!!!! SEGURO QUE ESTA BUENISIMO. MUCHOS BESOS DESDE CADIZ, ESPAÑA.

    OdgovoriIzbriši
  3. Oooo,i na mome bi stolu jako dobro došla!

    OdgovoriIzbriši
  4. Mmmmmm, definitivno bi trebala probati!!! :)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Mmm,baš lepo izgleda,moramo probati.

    OdgovoriIzbriši
  6. I to se treba isprobati, prepisujem recept, svako dobro i mnogo uspjeha u 2012. godini. Hvala na komentarima i posjetama. Loredana.

    OdgovoriIzbriši
  7. As we all look up to the New Year
    with new hope, aspirations and
    promises...
    Hope it brings you happiness and
    fulfills all your wishes,

    Wish you a Happy and
    Fulfilling 2012!!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Sve najbolje u Novoj 2012.g.,Ane!

    OdgovoriIzbriši
  9. Jako zgodno i praktično!
    Mislim da bih se ja odlučila za ananas umjesto krušaka, ali sve u svemu MLJAC!
    Sretna i uspješna 2012., tebi i obitelji! :)

    OdgovoriIzbriši
  10. dobro izgleda :-D
    svako dobro ti želim i u ovoj godini :-D

    OdgovoriIzbriši
  11. Sretna ti i uspješna Nova Godina!

    OdgovoriIzbriši
  12. Super receptić!!!
    Sve najbolje u Novoj 2012. god.i puuuno...zdravlja tebi i tvojima!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  13. njama, malo za osvježenje. em izgleda odlično, em je ukusna (mora biti)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, na komentarima