srijeda, 12. lipnja 2013.

Torta od jagoda iliti Pavlova torta

                                                         Ja ju obožavam, vrlo je jednostavna
                   i nestaje vrlo brzo
 
 
 
Za beze:
5 bjelanjaka
300 gr kristal šećera
 
 
Za nadjev:
750 gr jagoda
80gr šećera
1 vanillin šećer
8 listića bijele želatine
750 gr slatkog vrhnja za slag
 
 
1. Lim za kolače obložite masnim papirom, ja si na njemu
odmah nacrtam promjer torte koji želim raditi
ovdje promjer 24cm
 
2.Za beze kore u posudi s mikserom cca 5minuta tucite bjelanjke s 200 gr šećera, te nakon
toga dodajte preostali šećer i tucite još cca 3 minute. Namažite dobre 4 žlice smjese na
nacrtani krug u plehu, a s ostatkom mase napunite štrcaljku i naštrcajte hrpice bezea.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici.
 
električna pećnica: oko 160 C
pećnica na vrući zrak:oko 140 C
vrijeme pečenja :oko 10 minuta
 
 
3. Nakon isteka navedenog vremena pečenja smanjite temperature električne pećnice na 100C, a pećnice na vrući zrak na 80C. Neka se beze suši oko 1 sat. Zajedno s masnim papirom skinite beze
s lima i ostavite da se ohladi.
 
4. Za nadjev očistite jagode, operate ih i osušite.Nekoliko najljepših odvojite za
ukrašavanje torte. Preostale jagode narežite na četvrtine, pospite šećerom i zgnječite vilicom.
 
5. Želatinu po uputi na omotu namočite u hladnoj vodi pa zagrijavajte ( ne kuhati) u manjem loncu na niskoj temperature uz stalno mješenje dok se potpuno ne otopi. Umješajte pire od jagoda i 1 žicu slatkog vrhnja. Stavite na hladno. Od preostalog slatkog vrhnja istucite čvrsti slag. Kad se pire počne stvrdnjavati, umješajte slag. Rasporedite ga po beze kori i stavite cca 1 sat na hladno.
 
6. Ukrasite po želji na kraju možete  tortu posipati  šećerom u prahu.
 
                                                                            
 

Uživajte ja jesam i opet ću :)
 
 

1 komentar:

  1. Nedavno sam prvi put radila pavlovu i u kratkom roku ponovila taj kolač jer mi se baš jako svidio... odlična mi je kombinacija upravo s jagodama! Tvoja tako fino i uredno izgleda :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, na komentarima