Idemo najprije ispeći tortu
Recept
Fererro rocher torta (moj recept)
biskvit (sastojci za 1 biskvit treba vam ih 3)
3 jaja
3 žlice šečera
1 vanilin šećer
7 dkg čokolade za kuhanje
1 žlica krušnih mrvica
3 žlice brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice mljevenih lješnjaka
8 dkg maslaca
1dcl kakao napitka
krema:
500 ml slatkog vrhnja za šlag
400 gr nutelle
500 gr mascarponea
100 gr mljevenih lješnjaka
100 gr napolitanki od lješnjaka
15 gr želatine u prahu (vrečica i pol)
kako napraviti:
Bjeljanjke istucite u snijeg.
Otopite čokoladu i maslac.
Posebno izradite žumanjke,šečer i vanilin šečer,dodajte krušne mrvice,brašno,prašak za pecivo i lješnjake,zatim dodajte maslac i čokoladu i na kraju bjelanjke.
Papir za pečenje pospite žlicom krušnih mrvica i mljevenih lješnjaka na to istresite smjesu i pecite
u pečnici na 180 stupnjeva cc 15min.
(treba vam 3 biskvita)
krema
Namočite želatinu.
Izradite slatko vrhnje,dodajte mascarpone,nutellu,lješnjake i napolitanke koje ste prethodno fino samljeli,
na kraju rastopite želatinu i dodajte je u kremu.
slagati;
biskvit
natopite ga kakao napitkom
fila
biskvit
natopite ga
fila
biskvit
Ticino masu ste napravili po prethodnom receptu.
Ako ste masu držali u frižider doslovno je tvrda kao kamen,ja si proces "razmjesivanja" skratim tako što
ju bacim u mikrovalnu na cca 20- tak sekundi i bude mekana i spremna za rad.
Ono što je važno kod ticino mase da ne smije doći u doticaj s kremama na bazi mlijeka i voća, jer će vam se u protivnom rastopiti masa, mislim da podnaša samo one klasične kreme na bazi jaja.
Ali ne bojte se za sve ima rješenje tako i za ovo,tortu premažemo butter kremom i na taj način napravimo barijeru između kreme i mase.
Butter krema recept
125 gr maslaca
200 gr šečera u prahu
3 žlice mlijeka
sve izradimo i premažemo tortu
Na stol isipam oko pola kile šećera u prahu,na to stavim ticino masu i onda
ju valjam s valjkom,pazim da uvijek ispod mase imam sloj šečera
zašto?
zato jer ju ne budete mogli dignuti od podloge, bude vam se zaljepila na stol
prebacite na tortu
oblikujte rukama i svim priručnim sredstvima da ju lijepo oblikujete
ako vam se desi mjehurić zraka kojeg se ne uspijevate riješiti probodite
masu s čačkalicom i istisnite zrak
ukrasite ukrasima po želji
skupa torta Da
ukusna torta Da
vole ju svi Da
i ako se pitate
-Hoću li si uprasiti cijelu kuhinju?
DA
Mom dragom sinu Bartolu
Sretan 2. rođendan
Ovo tako slasno izgleda!! I kod mene u frižideru stoje dva paketića ticino mase spremne za nastavak... samo što mi crvena uvijek ispadne roza...
OdgovoriIzbrišiMalom Bartolu sretan rođendan:))
Sve je jasno i krasno, torta izgleda slasno!!!!!
OdgovoriIzbrišiMalom Bartolu želim sretan rođendan, cmok, cmok!!!
Pozdrav.
Torta izgleda prekrasno!
OdgovoriIzbrišiMalenome želim sve najbolje za rođendan a tebe lijepo pozdravljam:)
Lijepo si nam sve opisala, torta je lijepa, sigurni i ukusna. Sretan rodjendan!
OdgovoriIzbrišijao, torta otkida! sinu si dala fenomenalno ime! šaljem pusu za rođendan! :)
OdgovoriIzbrišiOdlična je torta! Super si ju napravila :) A stara mudra poslovica glasi - ako ne usvinjiš cijelu kuhinju, nešto ne radiš dobro hehe ;))
OdgovoriIzbrišiJao, torta je njam, njam! I lijepo izgleda, mada ja ne volim tu masu koja ide gore, preslatka je.
OdgovoriIzbrišiRea, ona je samo omotač nju makneš s torte i ne jedeš ju
OdgovoriIzbrišiJust a perfect cake.Miam miam.
OdgovoriIzbrišiZar niste krivo napisali za biskvit- 80 dkg maslaca i 70 dkg cokolade? A pise da je to za 1 list, i tako 3 puta..
OdgovoriIzbrišiI ja bih komentirala ovaj maslac i cokoladu samo za jedan list biskvita,zar nije malo puno ili...A bas mi se je dojmila ova torta da cu je uskoro napraviti!!
OdgovoriIzbrišipuno ali ja sam radila po tome receptu jer mi je trebala čvrsta i kompaktna biti za ticno masu
IzbrišiSIGURNO JE GREŠKA 70 DKG ČOKOLADE I 80 DKG MASLACA,
OdgovoriIzbrišiTO BI BILO KILOGRAM I POL PO LISTU. VJEROJATNO SE
RADI O GRAMIMA ZNAČI 70 GR ILI 7 DKG ČOKOLADE I 80 G ILI
8 DKG MASLACA....Ja znam da danas mnogi i ne znaju što
je DKG jer se u škkoli uči DAG
tako je greška u prepisivanju napravila sam pemca, evo ispravljeno
OdgovoriIzbrišiMolim vas sta se drugo moze stavit ispod ticino mase
OdgovoriIzbrišimarcipan mozes staviti umjesto kreme od maslaca
IzbrišiNije mi baš jasno....piše da se ticino i mlijeko baš ne podnose i onda u butter kremi tri žlice mlijeka..hm...
OdgovoriIzbrišibirkin bag
OdgovoriIzbrišilebron 17 shoes
off white shoes
hermes online
golden goose
supreme clothing
balenciaga
yeezy 350
balenciaga
nike x off white
check over hereyou can find out more get redirected herecheck my source Check This Outi was reading this
OdgovoriIzbrišireplica bags philippines wholesale click here for more info b1b83c7y13 replica bags online replica bags in dubai fake hermes c9y64u2g29 replica bags toronto you could try these out y3u45x2s49 louis vuitton replica handbags replica bags in gaffar market e2h61s3x01
OdgovoriIzbrišiy2q57h7u91 q7h44d5t39 u8g12m0e97 f9o70v7g05 d4w40n8n04 z1i46i9j19
OdgovoriIzbriši