četvrtak, 19. siječnja 2012.

Fererro rocher torta recept i kako na tortu staviti ticino masu

Idemo najprije ispeći tortu





Recept

Fererro rocher torta (moj recept)

biskvit (sastojci za 1 biskvit treba vam ih 3)
3 jaja
3 žlice šečera
1 vanilin šećer
7 dkg čokolade za kuhanje
1 žlica krušnih mrvica
3 žlice brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice mljevenih lješnjaka
8 dkg maslaca
1dcl kakao napitka

krema:
500 ml slatkog vrhnja za šlag
400 gr nutelle
500 gr mascarponea
100 gr mljevenih lješnjaka
100 gr napolitanki od lješnjaka
15 gr želatine u prahu (vrečica i pol)

kako napraviti:
Bjeljanjke istucite u snijeg.
Otopite čokoladu i maslac.
Posebno izradite žumanjke,šečer i vanilin šečer,dodajte krušne mrvice,brašno,prašak za pecivo  i lješnjake,zatim dodajte maslac i čokoladu i na kraju bjelanjke.
Papir za pečenje pospite žlicom krušnih mrvica i mljevenih lješnjaka na to istresite smjesu i pecite
u pečnici na 180 stupnjeva cc 15min.
(treba vam 3 biskvita)

krema
Namočite želatinu.
Izradite slatko vrhnje,dodajte mascarpone,nutellu,lješnjake i napolitanke koje ste prethodno fino samljeli,
na kraju rastopite želatinu i dodajte je u kremu.

slagati;
biskvit
natopite ga kakao napitkom
fila
biskvit
natopite ga
fila
biskvit

Ticino masu ste napravili po prethodnom receptu.

Ako ste masu držali u frižider doslovno je tvrda kao kamen,ja si proces "razmjesivanja" skratim tako što
ju bacim u mikrovalnu na cca 20- tak sekundi i bude mekana i spremna za rad.

Ono što je važno kod ticino mase da ne smije doći u doticaj s kremama na bazi mlijeka i voća, jer će vam se u protivnom rastopiti masa, mislim da podnaša samo one klasične kreme na bazi jaja.
Ali ne bojte se za sve ima rješenje tako i za ovo,tortu premažemo butter kremom i na taj način napravimo barijeru između kreme i mase.

Butter krema recept
125 gr maslaca
200 gr šečera u prahu
3 žlice mlijeka
sve izradimo i premažemo tortu



Na stol isipam oko pola kile šećera u prahu,na to stavim ticino masu i onda
ju valjam s valjkom,pazim da uvijek ispod mase imam sloj šečera


zašto?
zato jer ju ne budete mogli dignuti od podloge, bude vam se zaljepila na stol

prebacite na tortu



oblikujte rukama i svim priručnim sredstvima da ju lijepo oblikujete

ako vam se desi mjehurić zraka kojeg se ne uspijevate riješiti probodite
masu s čačkalicom i istisnite zrak

ukrasite ukrasima po želji







skupa torta Da
ukusna torta Da
vole ju svi Da
i ako se pitate
-Hoću li si uprasiti cijelu kuhinju?
DA

Mom dragom sinu Bartolu
Sretan 2. rođendan


21 komentar:

  1. Ovo tako slasno izgleda!! I kod mene u frižideru stoje dva paketića ticino mase spremne za nastavak... samo što mi crvena uvijek ispadne roza...
    Malom Bartolu sretan rođendan:))

    OdgovoriIzbriši
  2. Sve je jasno i krasno, torta izgleda slasno!!!!!
    Malom Bartolu želim sretan rođendan, cmok, cmok!!!
    Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  3. Torta izgleda prekrasno!

    Malenome želim sve najbolje za rođendan a tebe lijepo pozdravljam:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Lijepo si nam sve opisala, torta je lijepa, sigurni i ukusna. Sretan rodjendan!

    OdgovoriIzbriši
  5. jao, torta otkida! sinu si dala fenomenalno ime! šaljem pusu za rođendan! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlična je torta! Super si ju napravila :) A stara mudra poslovica glasi - ako ne usvinjiš cijelu kuhinju, nešto ne radiš dobro hehe ;))

    OdgovoriIzbriši
  7. Jao, torta je njam, njam! I lijepo izgleda, mada ja ne volim tu masu koja ide gore, preslatka je.

    OdgovoriIzbriši
  8. Rea, ona je samo omotač nju makneš s torte i ne jedeš ju

    OdgovoriIzbriši
  9. Zar niste krivo napisali za biskvit- 80 dkg maslaca i 70 dkg cokolade? A pise da je to za 1 list, i tako 3 puta..

    OdgovoriIzbriši
  10. I ja bih komentirala ovaj maslac i cokoladu samo za jedan list biskvita,zar nije malo puno ili...A bas mi se je dojmila ova torta da cu je uskoro napraviti!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. puno ali ja sam radila po tome receptu jer mi je trebala čvrsta i kompaktna biti za ticno masu

      Izbriši
  11. SIGURNO JE GREŠKA 70 DKG ČOKOLADE I 80 DKG MASLACA,
    TO BI BILO KILOGRAM I POL PO LISTU. VJEROJATNO SE
    RADI O GRAMIMA ZNAČI 70 GR ILI 7 DKG ČOKOLADE I 80 G ILI
    8 DKG MASLACA....Ja znam da danas mnogi i ne znaju što
    je DKG jer se u škkoli uči DAG

    OdgovoriIzbriši
  12. tako je greška u prepisivanju napravila sam pemca, evo ispravljeno

    OdgovoriIzbriši
  13. Molim vas sta se drugo moze stavit ispod ticino mase

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. marcipan mozes staviti umjesto kreme od maslaca

      Izbriši
  14. Nije mi baš jasno....piše da se ticino i mlijeko baš ne podnose i onda u butter kremi tri žlice mlijeka..hm...

    OdgovoriIzbriši
  15. replica bags philippines wholesale click here for more info b1b83c7y13 replica bags online replica bags in dubai fake hermes c9y64u2g29 replica bags toronto you could try these out y3u45x2s49 louis vuitton replica handbags replica bags in gaffar market e2h61s3x01

    OdgovoriIzbriši

Hvala, na komentarima